Palackozott víz a Tőkési ág szívéből

Dunatőkés
Dunajský Klátov
(Dunajský Klátov) Csallóköz középső részének északi peremén fekszik az 507 számú országút (Galánta - Dunaszerdahely) mentén cca 8 km távolságra Dunaszerdahelytől (Dunajská Streda), Nagyudvarnok (Veľké Dvorníky) és Pozsonyeperjes (Jahodná) között. Csallóköz a Dunamenti síkság része, a község tengerszint feletti magassága 112-114 m. A községet átszeli a Kis Duna jobboldali ága, amely a község után kapta a nevét: Tőkési ág.

Vizének tisztasága, gazdag növény- és állatvilága egyediségére való tekintettel védettséget élvez és az 306 hektárnyi területen 1993-ban nemzeti védett területté lett nyilvánítva. A második vízfolyás, amely nagy hatással bír a község jellegére a Tőkési kanális, amely keresztül folyik a község területén és a község határában ömlik a Tőkési ágba.
Bird
Rólunk
Flower

Mi szerettünk volna valami hazait, valami nagyon jót, de mindenekelőtt egészséges dolgot alkotni. Kis hazánk területi elhelyezkedéséből adódóan is bővelkedik kiváló minőségű vízben, így adott volt a lehetőség. Fontosnak tartottuk már az induláskor is környezetünk óvását, kímélését és tiszteletben tartását, így alkottuk meg a Dunatőkési palackozott vizet.


Duck